Izjemen uspeh

V torek, 25.10.2016, je v Berlinu na zaključni slavnostni prireditvi konference EUREM (Mednarodnem združenju evropskih energetskih menedžerjev – EUREM) Jani Uranič prejel prestižno nagrado najuspešnejšega evropskega energetskega menedžerja zadnjih desetih let. Jani si je nagrado priboril z inovativnimi ukrepi in sistematičnim zniževanjem stroškov energije v kisovškem podjetju Xella porobeton.

Jani Uranič, diplomirani inženir strojništva, je s svojimi aktivnostmi na področju trajnostne energetike na občinskem, regionalnem in državnem nivoju pomembno zaznamoval nove smernice učinkovite rabe in obnovljivih virov energije ter prispeval k višjemu ogledu in prepoznavnosti Občine Zagorje ob Savi na državnem nivoju.

Preko aktivnosti, predvsem na ključnem porabniku energije, t.j industriji, pomembno prispeva k udejanjanju vizije trajnostnega razvoja Občine Zagorje ob Savi.

Na najprestižnejšem strokovnem dogodku iz področja energetike t.j. 17. Dnevnih energetikov v Portorožu, je med 21 prijavljenimi prejel tudi nagrado za energetsko najbolj učinkovito podjetje in laskav naziv energetskega managerja 2015. To je bil tudi razlog, da je Jani Uranič v letu 2015 prejel Srebrna plaketo Občine Zagorje ob Savi.

ČESTITKE!

TIM OLEA