Občina Zagorje ob Savi z zagorskim podjetjem Telfex d.o.o. v družbi najboljših

V sredo, 2.10.2013, je zagorsko podjetje Telfex d.o.o. prejelo prestižno Simensovo priznanje Werner von Siemens za učinkovitost, ki smo ga izkazovali na projektu ureditve krmilnega sistema v Raziskovalni enoti Zagorje. Investitor in soavtor prijave nagrajena aktivnosti v okviru projekta Remining LoWex pa je bila Občina Zagorje ob Savi. Nagrada Werner  von Siemens nagrajuje učinkovitost v industriji ter oskrbi z energijo in vodo. V prvi izvedbi nagrade je žirija izbrala 5 finalistov, ki so dosegli visoke prihranke energentov, izboljšali produktivnost in prispevali k varovanju okolja. Pri izvedbi projektov učinkovitosti pa so vsi prijavitelji svojih projektov morali vključevati Siemensovo opremo za industrijsko avtomatizacijo.

Za razglasitev finalistov je za zagorski projekt strokovna komisija uporabila naslednjo razlago: »Projekt je kompleksen in multidisciplinaren, njegova vrednost je tudi v povezovanju slovenskega razvoja oziroma znanja in industrije. Ker je dostopen komurkoli, izobražuje širok spekter deležniških skupin in je odlična podlaga za prenos dobrih praks. Učinki na področju prihranka virov so precejšnji, saj je objekt energetsko samozadosten”.

Razglašeni finalisti na podelitvi so bili: Cinkarna Celje, Pivovarna Union, Petrol Energetika, Sistemi in ES in Telfex. Kipca Werner von Siemens pa so podelili Cinkarni Celje.

Zagorski projekt Raziskovalna enota OLEA, Občina Zagorje ob Savi in partner pri projektu družba Telfex d.o.o. smo s tem priznanjem med drugim pridobili: predstavitev v različnih tiskanih edicijah in na spletnih platformah časnika Finance; promocijo v galeriji Werner von Siemens. Tam se zbirajo podatki o dobrih praksah na področju učinkovitosti v elektronski in tiskani obliki. Galerija bo prvič na ogled javnosti na podelitvi nagrad, kasneje pa bo dostopna kot primer dobre prakse na komunikacijskih platformah časnika Finance in družbe Siemens; informacijo strokovne žirije o kakovosti našega projekta; certifikat Werner von Siemens,…